Oude smartphone als duurzame grondstof Olympische medaille

24-08-2016 07:30 | Door: Eelco Brandes

De organisatie van de Olympische Spelen in Tokio in 2020 wil de medailles van het toernooi maken van duurzame grondstoffen uit oude smartphones en andere elektronische apparatuur.

Dat schrijft zakenkrant Nikkei. Japan heeft veel e-waste met daarin alle duurzame grondstoffen, zoals metalen, die nodig zijn voor het vervaardigen van de medailles voor zowel de spelen als de Paralympische Spelen van 2020.

Japan heeft zelf weinig metalen in de grond, terwijl het goud en zilver in het elektronische afval van het land ongeveer 16 tot 22 procent van de wereldvoorraad is.

Plan voor duurzame grondstoffen

Om genoeg en efficiënt metalen te verzamelen voor het sporttoernooi in 2020, moet er een plan worden opgezet voor de verzameling van het zogenoemde e-afval.

Volgens de organisatie is er een campagne nodig om de mensen in Japan bewust te maken van de waarde van elektronisch afval, duurzaamheid en recycling.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nikkei | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten