Belgisch bedrijf claimt eerste duurzame petfles uit HDPE

duurzame petfles

26-08-2016 07:03 | Door: Eelco Brandes

Werner & Mertz Professional claimt de eerste duurzame petfles te lanceren die voor 100 procent vervaardigd is uit gerecycled HDPE (High-density polyethylene).

Het Belgische bedrijf is naar eigen zeggen specialist in duurzame hygiëneoplossingen in het professionele schoonmaaksegment. De producten van het assortiment voor de professionele schoonmaaksector worden vanaf september dit jaar gepresenteerd in de duurzame petfles die de naam Wellfeel heeft gekregen.

Door het gebruik van secundaire grondstofbronnen uit de inzameling van gemengd plastic, meent het bedrijf uit Waterloo erin te zijn geslaagd om de technische cyclus te sluiten. “Daardoor komen de ingezamelde gemengde plastics niet langer terecht in thermische verwerkingsprocedés en kunnen de schadelijke CO2-gassen die ontstaan tijdens de verbranding vermeden worden.”

In samenwerking met Green Dot en de flessenfabrikant Alpla-Werke Alwin Lehner, is in de onderzoeksfase een nieuw recyclaat geïdentificeerd dat alle stabiliteitskenmerken van de oorspronkelijke materialen behoudt.

Ongekleurde duurzame petfles

Voor het productieproces van de duurzame petfles wordt volgens Werner & Mertz hoofdzakelijk kleurloos en wit HDPE gebruikt. Bovendien wordt het plastic niet gekleurd, zodat de gebruikte flessen opnieuw gebruikt kunnen worden als grondstof voor nieuwe petflessen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Werner & Mertz Professional | Foto: Werner & Mertz Professional

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen