1.000 ton staal Scheveningse Pier gerecycled tot grondstof

Scheveningse Pier

29-08-2016 14:44 | Door: Erik Verheggen

Het ‘stalen eiland’, het aftandse aanhangsel van de Pier van Scheveningen, wordt in Vlaardingen verwerkt tot behapbare stukken schroot voor staalsmelterijen.

Het stuk Pier weegt volgens de sloper ruim 1.000 ton, en is vorige week aangekomen bij Jansen Reycling in Vlaardingen. Jansen gaat de Pier ontmantelen en verkleinen. Het ijzer wordt vervolgens ingezet als een secundaire grondstof voor staalsmelterijen.

Het stalen eiland was de enige stalen constructie aan de Pier van Scheveningen. Het stuk is later aangebouwd aan de verder betonnen Pier. Door de slechte staat waarin het bouwsel verkeerde, was het al sinds 1991 gesloten voor publiek.

Baltic Ace

Jansen Recycling is niet onbekend met het recyclen van grote stalen objecten. Eerder al verwerkte het bedrijf het wrak en de lading van de Baltic Ace, het schip dat eind 2012 zonk voor de Zeeuwse kust na een botsing met een containerschip. Aan boord waren onder meer 1.417 splinternieuwe auto’s van het merk Mitsubishi.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Jansen Recycling, Cobouw | Foto: Jansen Recycling

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen