Kruidvat opent eigen fabriek voor recycling

recycling kruidvat

02-09-2016 07:19 | Door: Eelco Brandes

Winkelketen Kruidvat opende deze week in Heteren het nieuwe 8.000 vierkante meter tellende recyclecentrum.

Moederbedrijf A.S. Watson Health & Beauty Benelux gaat in dit recyclecentrum het karton en plastic uit de ruim 1.300 winkels van de formules Kruidvat en Trekpleister in Nederland, België en Frankrijk recyclen. Daarbij gaat het om plastic en karton, dat enkele keren per week uit de winkels wordt opgehaald.

Recycling van karton en plastic

Karton en plastic worden in Heteren apart van elkaar tot grote balen samengeperst en vervolgens als grondstof aan derden verkocht. Daarbij gaat het om ruim 50.000 kilo karton en 5.000 kilo plastic per dag.

Het pand is bovendien duurzaam ingericht: op het dak liggen 1700 zonnepanelen, er wordt gebruik gemaakt van LED-verlichting en het pand is goed geïsoleerd.

Duurzaamheid serieus nemen

Gerard van Breen, CEO van A.S. Watson Health & Beauty Benelux, is trots op de opening van het nieuwe logistiek centrum: “Duurzaamheid nemen we binnen onze onderneming serieus. We vinden het dan ook belangrijk dat ook ons logistiek centrum aan bepaalde eisen voor duurzaamheid voldoet. Het is geweldig dat we dit bij de bouw en het ontwerp van het nieuwe centrum hebben kunnen realiseren.”

In het nieuwe recyclingpand werken momenteel vijftig mensen, zes dagen per week. Dat aantal moet uiteindelijk groeien naar ongeveer tachtig personeelsleden.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Kruidvat | Foto: public domain

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen