Bar-le-Duc claimt primeur met volledig gerecycled plastic

07-09-2016 12:17 | Door: Eelco Brandes

Bar-le-Duc claimt het eerste grote landelijke watermerk te zijn dat 100 procent gerecycled plastic gebruikt in al haar flessen. Samen met MVO Nederland hoopt de waterfabrikant dat meer bedrijven dit pad volgen.

In Nederland is vastgesteld dat het minimum percentage gerecycled materiaal in grote flessen 28 procent moet zijn en in kleinverpakkingen 23 procent. Door de lage olieprijs kiezen producenten vaak voor nieuw plastic in plaats van gebruikte plastic flessen te recyclen, stelt MVO Nederland in een persbericht.

Voor de nieuwe 100 procent gerecyclede Bar-le-Duc-flessen hoeven echter geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden en wordt het milieu minder belast. De verpakkingsinnovatie is gerealiseerd in samenwerking met Morssinkhof Plastics in Zeewolde.

NIeuw plastic onaanvaardbaar

“Plastic inzamelen gebeurt al in grote mate, maar plastic hergebruiken in flessen kan en moet veel forser” zegt Erald Holtrust, directeur van Bar-le-Duc.

“Producenten van plastic flessen moeten hun duurzaamheidsstrategie aanscherpen”, voegt Michel Schuurman, programmamanager Circulaire Economie bij MVO Nederland toe. “Zeker nu in ons partnernetwerk 100 procent gereclycled plastic wordt toegepast, is het onaanvaardbaar dat andere partijen nog nieuw plastic gebruiken.”

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: MVO Nederland | Foto: MVO Nederland

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten