Gerecyclede plastic fles met duurzaam schoonmaakmiddel

duurzaam schoonmaakmiddel

20-09-2016 09:12 | Door: Chris Thijssen

Marcel’s Green Soap is een nieuw, duurzaam merk voor schoonmaakmiddelen. Behalve de producten zelf zijn ook de gerecyclede flessen eromheen duurzaam.

Het nieuwe merk maakt zeep en schoonmaakmiddelen van plantaardige, natuurlijk afbreekbare en veilige chemicaliën. De producten bevatten dus geen petrochemische stoffen en synthetische chemische stoffen, die wel in veel reguliere schoonmaakproducten zitten.

Elk product van Marcel’s Green Soap is volgens de start-up daarnaast vrij van parabenen, zuren, ammonia, chloor en schadelijke kleurstoffen. Verder test de onderneming de producten niet op dieren, evenals zijn leveranciers.

Duurzaam schoonmaakmiddel

Gerecycled plastic

Behalve de schoonmaakmiddelen zelf, zijn ook de verpakkingen van de schoonmaakmiddelen duurzaam, stelt de start-up. Zo zijn de flessen gemaakt van gerecycled plastic dat door consumenten thuis is ingezameld.

Marcel’s Green Soap werkt hiervoor samen met een bedrijf dat plastic afval inzamelt, sorteert, wast en in kleine stukjes snijdt. Daar worden vervolgens nieuwe plastic flessen van geblazen.

Duurzame grondstof

“Elke week worden in Nederland alleen al zo’n 4 miljoen flessen weggegooid waar was- of schoonmaakmiddelen in zaten. De was- en reinigingsmiddelenindustrie wordt al tijden gedomineerd door een klein aantal leveranciers”, schrijft oprichter Marcel Belt in een persbericht.

“Het draait er vooral om de kosten zo laag mogelijk te houden en via promoties en prijsacties zoveel mogelijk producten aan de consumenten te verkopen. Een neerwaartse spiraal met het milieu als grote verliezer.”

Dat betekent dat alleen in Nederland elke week circa 150.000 kilo plastic wordt gebruikt met veelal aardolie als grondstof om nieuwe flessen te maken, aldus Belt. Dit moet anders, vindt de oprichter. Het gebruik van de 100 procent gerecyclede flessen ziet hij dan ook als een eerste stap in de goede richting.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Marcel’s Green Soap | Foto's: Marcel’s Green Soap (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen