Wereldprimeur voor duurzame suikerriet-paspop uit Italië

Duurzame paspop

22-09-2016 07:54 | Door: Chris Thijssen

Bonaveri, een Italiaanse producent van paspoppen, claimt ’s werelds eerste paspop gemaakt van duurzame en hernieuwbare materialen te hebben gemaakt.

De zogeheten BNatural-paspoppen zijn gemaakt van BPlast en BPaint, nieuwe materialen die het resultaat zijn van vier jaar lang onderzoek en certificering. BPlast wordt verkregen uit suikerriet, wat een biologisch afbreekbaar materiaal oplevert. BPaint is een duurzame verfafwerking die is gemaakt van natuurlijke en plantaardige ingrediënten.

Bonaveri presenteerde de duurzame paspoppen tijdens de Green Carpet Challenge 2016 op 18 september, op de London Fashion Week.

Duurzame paspop

Innovatie en duurzaamheid

Volgens het bedrijf weerspiegelen de BNatural-paspoppen zijn commitment voor innovatie en duurzaamheid. Bonaveri beschouwt de introductie van de paspoppen dan ook als een eerste stap in een geheel nieuwe manier van denken.

“Een traditionele aanpak zou hebben geleid tot een nieuwe op zichzelfstaande duurzame collectie”, zegt het bedrijf in een persbericht. “Wij hebben echter besloten dat voortaan elke huidige en toekomstige collectie op de markt moet komen als duurzaam product. Klanten hebben nu de mogelijkheid om in al onze collecties duurzame paspoppen te selecteren. Zo kunnen ze voldoen aan hun eigen duurzaamheidsbeleid.”

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bonaveri | Foto: Store Concepts (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen