Fietsende vuilnisman haalt afval met een luchtje op in Waalre

23-09-2016 07:04 | Door: Erik Verheggen

Om het aantal ritjes met zware inzamelwagens te verminderen, start in Waalre een proef met de fietsen vuilnisman.

De fietsende vuilnisman gaat twee keer per week het afval van 265 huishoudens in Waalre inzamelen, schrijft de gemeente in een bericht aan haar inwoners. De afvalfiets haalt voedselresten, luiers, restafval en PMD (plastic, metalen en drankpakken) op. Omroep Brabant meldt dat het verminderen van stankoverlast door ophopend afval een belangrijk doel van de proef is.

De gemeente heeft de elektrische fiets ontwikkeld in samenwerking met VDL en afvalbedrijf Baetsen.

Ook in Rotterdam doet de fietsende vuilnisman zijn intrede. In de Maasstad start een proef van drie maanden met een schillenboer die groente- en fruitafval ophaalt. Doel is dat ook Rotterdammers zonder ruimte voor verschillende afvalbakken hun afval gaan scheiden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant, Gemeente Waalre

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen