Vijf topbedrijven verduurzamen door grootschalige recycling te starten

Vijf topbedrijven verduurzamen door grootschalige recycling te starten

05-12-2013 15:01 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nestlé, Walmart Chile, Coca-Cola Chile, PepsiCo en Unilever gaan een partnerschap aan met als doel meer afval te recyclen.

 

 

Het afval van de bedrijven gaat naar de installaties van vijf recyclingcentra in Santiago (Chili). Het Collective Recycling Project is het overkoepelende recyclingnetwerk met als doel 1.200 ton afval per jaar te recyclen.

 

 

De centra worden beheerd door Triciclos, een organisatie gespecialiseerd in recyclen en duurzaam verbruik. De centra kunnen ieder 20 verschillende types materiaal recyclen, zoals glas, plastic, aluminium, papier, karton en kleding. De bedrijven ontvangen in ruil daarvoor energiegegevens voor elke type materiaal.

 

 

Bioplastic

 

 

Nestlé zei deze informatie te gebruiken om productverpakking te herontwerpen. Daardoor kan het bedrijf afval verminderen en de milieuprestaties van de producten verbeteren.

 

 

Afgelopen maand vormden Coca-Cola, Ford, Nike, Danone, H.J. Heinz, Nestlé, Procter & Gamble, Unilever en WNF de Bioplastic Feedstock Alliance. Dit partnerschap is gevormd om de ontwikkeling van bioplastic te ondersteunen.

 

 

Bron: environmentalleader

 

 

Foto: mscaprikell via Flickr

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen