Belgen openen recyclefabriek voor batterijen

Belgen openen recyclefabriek voor batterijen

09-09-2011 11:29 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In België is een recyclefabriek voor herlaadbare batterijen geopend. Het Belgische bedrijf Umicore speelt hiermee in op de toename van elektrische auto’s in de toekomst.

Naar schatting zal het Belgische autopark in 2020 voor tien procent uit elektrische of hybride auto’s bestaan. Er zullen dus meer herlaadbare batterijen op de markt komen, waardoor er ook meer gerecycled kan worden.

De fabriek in Hoboken, vlakbij Antwerpen, heeft een capaciteit van zevenduizend ton. Dat is genoeg voor 150 duizend elektrische auto’s of voor 250 miljoen mobiele telefoonbatterijen. In het verleden kwam het bedrijf Umicore in Hoboken negatief in het nieuws, vanwege zware bodemverontreiniging. Inmiddels is één belangrijke tak van dit bedrijf uitgegroeid tot de meest geavanceerde recycling-operatie ter wereld.

Eerder dit jaar werd bekend dat de totale omzet van Umicore was gestegen met 13 procent. De grootste groei werd behaald door recycle tak van het beursgenoteerde bedrijf. Zij verhoogden de omzet met 16 procent.

Op dit moment wordt in België nog maar 3 procent van de herlaadbare batterijen gerecycled, vooral van mobiele telefoons en laptops. De 25 miljoen euro kostende recyclefabriek moet daar een positieve verandering in gaan brengen.

Bron: Het Belang van Limburg, Belegger.nl

Foto: TimothyJ

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen