Mansveld pleit voor halvering Nederlandse afvalberg

Mansveld pleit voor halvering Nederlandse afvalberg

29-01-2014 11:07 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu wil ervoor zorgen dat in de komende tien jaar de afvalberg is gehalveerd.

Jaarlijks wordt er bijna tien miljoen ton aan afval gestort of verbrand in Nederland. Mansveld heeft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dit zij dit wil terugbrengen tot vijf miljoen ton. “Weggooien is geen optie meer. Afval kan dienen als grondstof voor een ander product”, aldus Mansveld.

Volgens Mansveld kan de hoeveelheid afval sterk teruggedrongen worden door recyclen te bevorderen, producten milieuvriendelijker te maken en duurzame consumptie te initiëren. Momenteel gooit gemiddeld iedere Nederlander vijf kilo aan ongescheiden afval weg. Door mensen beter te informeren over afvalscheiding kan de hoeveelheid afnemen.

Ook moet in het bedrijfsleven de noodzaak voor het scheiden van afval sterker worden geprikkeld. Het streven van de overheid is dat in 2020 circa 75 procent van het afval wordt gescheiden. De duurzame ambitie valt onder het programma van ‘Van Afval naar Grondstof’.

Bron: trouw | Foto: Iijjccoo via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen