Steeds meer transparantie in Cradle to Cradle certificering

Steeds meer transparantie in Cradle to Cradle certificering

03-07-2012 10:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute heeft een nieuwe raad opgericht die toezicht houdt op de productcertificering van Cradle to Cradle producten. Dit is een belangrijke stap in de richting van volledige transparantie voor productcertificering.

Het instituut is een non-profitorganisatie die ernaar streeft om een kwaliteitsnorm te bieden voor fabrikanten en ontwerpers om veilige producten te maken. Het certificeringskeurmerk wordt toegezegd als het product voldoet aan bepaalde criteria, zoals het materiaalgebruik, duurzame energie, of schoon water.

Certifications Standard Board

De raad bestaat uit vooraanstaande bedrijfsleiders met verschillende achtergronden zoals milieuwetenschappen en productontwerp. “Ik ben vereerd deel te kunnen uitmaken van de nieuwe Certifications Standard Board”, zegt Rudi Daelmans van Desso, een belangrijke tapijtfabrikant gevestigd in Nederland. “Transparantie is de nieuwe bedrijfsnorm, naast onafhankelijkheid en actieve betrokkenheid van belanghebbenden.”

President van de organisatie, Bridgett Luther noemt de oprichting van de raad “een mijlpaal voor het instituut. Het brengt ons een stap verder op weg naar een toegankelijke en ontvankelijke norm”, aldus Luther.

Circulaire economie

Cradle to Cradle past binnen een circulaire economie waarin het behouden en hergebruiken van grondstoffen centraal wordt bevonden.

Bron: ANP

Foto: Kathy Mackey via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen