Bouw fabriek duurzame platen gestart in Friesland

Bouw fabriek duurzame platen gestart in Friesland

08-07-2014 07:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Heerenveen is de eerste paal geslagen voor de nieuwe fabriek van Compakboard, dat platen maakt uit biologisch afvalmateriaal.

Het bedrijf maakt een duurzaam alternatief voor plaatwerk in meubels, kantoren en binnenhuisarchitectuur. Het vervangt onder andere MDF en gipsplaat, dat zelfs als gevaarlijk afval beschouwd wordt. Compakboard maakt de platen uit restafal van maïs en bermgras. Belangrijkste afnemers zijn aannemers en interieurbedrijven.

De provincie Friesland steunt de bouw met een investering van € 1 mln op het totaal van € 16 mln. Met het fonds Wurkje foar Fryslân van in totaal € 300 mln, wil de provincie onder andere duurzame groei en werkgelegenheid stimuleren.

Compakboard claimt dat de producten duurzaam, recyclebaar en economisch rendabel zijn. In 2015 rollen de eerste platen van de band.

Bron: Agro & Chemie, NOM, Compakboard | Foto: Provincie Fyslan via Youtube

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen