Agenda: Seminar business case plastic soep

Agenda: Seminar business case plastic soep

17-07-2014 10:51 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam tonen de partners van het Ketenakkoord Kunststof Kringloop nieuwe, kleinschalige technologieën om plastic soep op te ruimen.

Daarnaast laten zij zien hoe plastic afval is om te zetten in nuttige grondstoffen. Deelnemers krijgen tijdens het evenement de mogelijkheid hun business case voor te leggen aan potentiële investeerders. De Wereldhavendagen worden gehouden op 5, 6 en 7 september. Het evenement over de plastic soep is op 5 september.

Het Ketenakkoord Kunststof Kringloop is ondertekend door ruim 60 Nederlandse bedrijven en instellingen. De ondertekenaars hebben afgesproken om zwerfafval aan te pakken en kunststof afval te recyclen.

Op de tentoonstelling is nog plaats voor personen, bedrijven of organisaties die technologieën en innovaties willen laten zien die bijdragen aan versterking van de kunststofkringloop. Belangstellenden kunnen zich aanmelden Gijs Dröge, voorzitter van de projectgroep ‘Plastic Soup inzameling’ via info@kunststofkringloop.nl

 

Seminar

 

De tentoonstelling is onderdeel van het seminar ‘de Plastic Soup Business Case’. Er is een workshop over financieringsmogelijkheden vanuit de Rijksoverheid en een debat met vertegenwoordigers van de ministeries van Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken over de transitie naar een circulaire economie.

Bedrijven en instellingen praten ook over de haalbaarheid van het voorstel om de plastic soep in de baai van Rio de Janeiro op te ruimen. Het schoonmaakproject is nog op zoek naar investeerders. De sterk vervuilde Guanabara Bay is een van de locaties voor de Olympische Spelen van 2016.

Op de website van het Ketenakkoord Kunststof Kringloop is binnenkort meer informatie te vinden.

Bron: VNCI | Foto: Plastic Soup Foundation

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen