Ingezameld PET-plastic bereikt nieuw record

Ingezameld PET-plastic bereikt nieuw record

02-09-2014 15:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2013 is ruim 1,6 miljoen ton PET-plastic, zo'n 65 miljard flessen, gerecycled. Ten opzichte van 2012 is dat een stijging van 7 procent.

Zo'n 56 procent van alle PET-flessen is opgehaald en hergebruikt. In 2012 was dat nog 52 procent. PET-plastic is daarmee het meest gerecyclede plastic in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers van de non-profit organisatie Petcore Europe.

De vraag naar PET als verpakkingsmateriaal groeit nog steeds. Ook de toepassingen worden steeds breder. PET-plastic is goed recyclebaar en te gebruiken in een brede range van producten. Onlangs kondigde buitensportartikelenfabrikant The North Face aan alleen nog PET-plastic te gebruiken voor zijn fleece kleding.

Die brede toepasbaarheid is mede verantwoordelijk voor de succesvolle inzameling, zegt Petcore. Op termijn verwacht de organisatie dat de keten zich geheel sluit. Er is nog steeds ruimte voor verbetering. Gestandaardiseerde inzameling en sorteringsprocessen zouden de effectiviteit verder kunnen verhogen.

Bron: LetsRecycle, Edie News | Foto: C-Monster, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen