Algenfarm boven snelweg eet CO2-uitstoot

Algenfarm boven snelweg eet CO2-uitstoot

06-11-2014 11:24 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Geen betere plek voor een algenreactor dan boven de snelweg, dacht een Nederlands-Frans bedrijf. De ontwerpers willen met hun inzending vooral de mogelijkheden van algen laten zien.

Architectenbureau The Cloud Collective hing de reactor aan een viaduct boven een drukke snelweg, als onderdeel van het Garden Festival in Genève. Het 350 meter lange buizenstelsel bevat een soep van algen die CO2 en zonlicht opnemen om te groeien. Volgens de bedenkers kunnen de algen de lucht filteren, en zijn geschikt als brandbare biomassa of als grondstof voor voeding en cosmetica.

Op haar website schrijft Cloud Collective dat het project bedoeld is 'om te bewijzen dat ook locaties als snelwegen, ondanks hun anonieme karakter, een belangrijke rol kunnen spelen in de productie van voedsel en biomassa'. De kleinschalige algenboerderij is makkelijk uit te breiden tot een grotere faciliteit. Het Nederlands-Franse bedrijf heeft vooral willen laten zien dat het kan. De ontwerpers hopen dat hun collega's het idee om bestaande constructies te gebruiken als 'landbouwgrond' verder uitwerken

Bekijk het filmpje Culture Urbaine - The Cloud Collective op Vimeo:

 

Bron: The Cloud Collective, Gizmodo | foto: The Cloud Collective

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen