Forbo recyclet ook productieresten concurrenten

Forbo recyclet ook productieresten concurrenten

13-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vloerenfabrikant Forbo Flooring recyclet vanaf volgend jaar ook productierestanten van concurrenten in de vloerenbranche.

Forbo verwerkt sinds kort productierestanten uit andere sectoren, zoals de hout- en papierindustrie. In 2014 hergebruikt het concern zo'n 20.000 ton in Marmoleum en tapijt. Volgend jaar is ook de vloerbedekking van vinyl gemaakt van bedrijfsrestanten.

Voor het recyclingprogramma van het eigen merk Marmoleum, de productnaam voor hoogwaardig linoleum, heeft Forbo een installatie gebouwd die volledig is is geïntegreerd in het productieproces. Met de installatie kan het bedrijf snijrestanten lossen, vermalen en direct hergebruiken.

Project- en woninginrichters die zich willen aansluiten bij het inzamelingsprogramma, kunnen bij het concern een container bestellen. Afvaldienstverlener Icova brengt en haalt die gratis. Forbo zag de hoeveelheid aangeboden materiaal via dit concept het afgelopen jaar verdrievoudigen.

Bron: Forbo Flooring | foto: Forbo Flooring

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen