Boyan Slat wint duurzaamheidsaward VN

Boyan Slat wint duurzaamheidsaward VN

18-11-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Boyan Slat, oprichter van The Ocean Cleanup, is uitgeroepen tot Champion of the Earth. Woensdag ontvangt hij in Washington de VN-award in de categorie ‘Inspiration and Action’.

Het United Nations Environment Programme (UNEP) rijkt de prijzen dit jaar voor de tiende keer uit, in zes verschillende categorieën. De student Lucht- en Ruimtevaart in Delft, is de jongste winnaar ooit.

Boyan zet zich met zijn project The Ocean Cleanup in om de wereldzeeën te ontdoen van plasticafval. Met een passief systeem laat Boyan de zeestromen het zware werk doen. Al het drijvende plastic wordt naar één punt gedreven. Daar vangt zijn installatie het op voor recycling.

 

Voorgangers

 

Boyan Slat moet de prijs delen met Fatima Jama Jibrell. Te midden van de Somalische burgeroorlog vecht deze milieuactiviste tegen de illegale houtskoolindustrie. In 2013 werd de Inspiration and Action Award gewonnen door de Italiaan Carlo Petrini, orichter van de Slow Food Movement. In 2012 was de prijs voor Bertrand Piccard, de Zwitser die pioniert met een vliegtuig op zonne-energie.

Bron: UNEP | Foto: The Ocean Cleanup

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen