Recycled Park Rotterdam te water

Recycled Park Rotterdam te water

16-12-2014 10:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Recycled Park vist plastic uit de Nieuwe Maas. Het afval dient als bouwstof voor een drijvend eiland met beplanting.

Het eiland moet voorkomen dat plastic afval uit de Nieuwe Maas de zee in stroomt. Tegelijkertijd is het voor de gemeente Rotterdam een kans om meer groen in de stad te brengen.

Grondstof

Het opgeviste plastic dient als grondstof voor modulaire bouwdelen die samen een eiland vormen. Volgens de makers kunnen er zelfs metershoge bomen op het eiland worden geplant. De methode is vergelijkbaar met de aanleg van een daktuin.

Het drijvende park is een initiatief van WHIM architecture in samenwerking met de Gemeente Rotterdam, Wageningen UR, Better Future Factory, HEBO maritiemservice en SK International.

Plastic Visser

Het Recycled Park maakt gebruik van het bestaande platform de Plastic Visser. Deze installatie komt uit de koker van Royal HaskoningDHV en SK International. De Wageningen UR is een onderzoek gestart naar de samenstelling van het plastic uit de Nieuwe Maas.

Volgens de Recycled Island Stichting is de volgende stap het verzachten van de kades in Rotterdam. De gemeente wil de verharde kades daarmee aantrekkelijker maken. Het slopen van de kades en het aanbrengen van nieuw natuurlijk talud is een kostbare ingreep. De drijvende groenstructuren kunnen een alternatief zijn.

Bron: Recycled Park, Inhabitat | foto: Recycled Park

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen