Nederlandse finalisten in eerste Circular Economy Awards

Nederlandse finalisten in eerste Circular Economy Awards

16-12-2014 13:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Zes Nederlandse bedrijven zijn genomineerd voor The Circular Awards. Tot nu toe zijn 18 finalisten bekend gemaakt. 

De Awards zijn een initiatief van Fortune Magazine, The Forum of Young Global Leaders en Accenture. De Circulars zijn een erkenning en beloning voor individuen, commerciële bedrijven en overheidsorganisaties die een essentiële bijdrage leveren aan de circulaire economie. De awards zijn verdeeld in vijf categorieën op het gebied van stimulering van de circulaire economie; leiderschap, start-ups, bedrijfsinnovatie en datagedreven technologieën. Er is ook een award voor stad of regio die een passende omgeving biedt voor de circulaire economie.

Drie van de zes finalisten in de categorie voor datagedreven technolgieën komen uit Nederland. Dat zijn energiebedrijf Vandebron, wasbedrijf Bundles en autoverhuurbedrijf ParkFlyRent. "De wereld kan alleen profiteren van de nieuwe economie als we er allemaal ons steentje aan bijdragen", zegt oprichter Marcel Peters in een persbericht. Bundles gaat in 2015 uitbreiden naar andere landen.

Nederlands biotechbedrijf LanzaTech en textielbedrijf Dutch aWearness zijn finalist in de categorie voor innovatieve start-ups. Tapijtfabrikant Desso uit Waalwijk is finalist geworden in de categorie bedrijfsinnovatie. De finalisten in de categorie leiderschap zijn nog niet bekend.

Op 20 januari 2015 vinden de uitreikingen plaats in Davos, Zwitserland.

Bron: The Circulars | Foto: The Circulars

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen