Nieuwe coating BASF voor gerecyclede fastfoodverpakking

Nieuwe coating BASF voor gerecyclede fastfoodverpakking

17-12-2014 13:57 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een nieuwe coating van chemieconcern BASF maakt het gebruik van gerecycled karton voor fastfoodverpakkingen veiliger.

Samen met het Duitse bedrijf Schuster presenteert BASF een coating van biobased polymeren. De coating is volledig biologisch afbreekbaar.

Gerecycled papier bevat vaak resten van bijvoorbeeld printerinkt. Schadelijke stoffen die aanwezig zijn in verpakkingskarton, kunnen in het voedsel terechtkomen. Volgens BASF blijkt uit Zwitsers onderzoek dat die besmetting vooral plaatsvindt als het verpakte voedsel vet of vloeibaar is.

Gerecycled

De coating van de twee concerns maakt het mogelijk om fastfoodverpakkingen met een hoger gehalte gerecycled papier te maken. Schadelijke stoffen komen door de coating niet in het voedsel terecht, terwijl het karton ook waterdicht is.

Volgens BASF zijn verpakkingen met de coating voor 90 procent biobased. Ook is het karton recyclebaar en composteerbaar. Traditionele coatings bemoeilijken milieuvriendelijke verwerking omdat ze moeilijk afbreekbaar zijn.

Bron: BASF | foto: Kendra, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen