Hong Kong zet voedselafval om in biogas

Hong Kong zet voedselafval om in biogas

23-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In Hong Kong bouwt Sita samen met een partnerbedrijf een installatie die 200 ton voedselafval per dag omzet in biogas.

Het moederbedrijf van Sita, de Franse milieureus Suez Environnement, heeft daarvoor een contract afgesloten met Atal Engineering. De overeenkomt is € 246 mln waard en heeft een looptijd van 15 jaar.

 

Organisch afval

 

De fabriek die de bedrijven bouwen zet vanaf 2017 dagelijks 200 ton voedselafval om in biogas en compost. Het is de eerste verwerkingsinstallatie voor organisch afval in Hong Kong. De stad zamelt het voedselafval gescheiden in bij bedrijven en de industrie.

Uit het biogas wordt elektriciteit opgewekt. Jaarlijks levert de installatie 14 gigawattuur groene stroom terug aan het net. Volgens Suez Environnement bedraagt de vermeden CO2-uitstoot daardoor 25.000 ton per jaar.

Bekijk een filmpje over de nieuwe fabriek op Youtube:

 

Bron: Suez Environnement | foto: Suez Environnement

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen