In de prullenbak: 87.000 kilometer kerstverlichting

In de prullenbak: 87.000 kilometer kerstverlichting

24-12-2014 12:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nederlandse huishoudens hebben meer dan 175.000 kilometer aan kerstverlichting in huis. De helft belandt uiteindelijk in de vuilnisbak. WeCycle voert campagne voor recycling van de lampjes. 

Zo'n 84 procent van de Nederlandse huishoudens heeft lampjes voor de kerstboom of lichtslingers in huis. Dat blijkt uit onderzoek van TNS NIPO in opdracht van WeCycle. De totale hoeveelheid is voldoende om vier keer de aarde te omspannen. Als de feestverlichting stukgaat, verdwijnt de helft in de vuilnisbak. Slechts 41 procent van de ondervraagden geeft aan de afgedankte kerstspullen in te leveren.

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van e-waste, afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, in Nederland organiseert. De organisatie voert samen met tuincentra en bouwmarkten een campagne om de afgedankte kerstverlichting in te leveren voor recycling.

Recyclingbedrijven verwerken de lampjes en lichtsnoeren voor meer dan 80 procent. Grondstoffen worden opnieuw gebruikt en schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht. Kerstverlichting is gratis in te leveren bij de milieustraat, of in Wecycle-inleverbakken in winkels.

Bron: WeCycle | Foto: David van der Mark, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen