Succesvol recycleproces voor brandstofcellen

Succesvol recycleproces voor brandstofcellen

14-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Engelse recyclingspecialist Axion Consulting werkt aan een recyclingproces voor oude brandstofcellen. 

Doel van het project is het terugwinnen en recyclen van hoogwaardige materialen uit oude brandstofcellen. Proeven in een van Axion’s recyclefabrieken hebben het succes van het proces op kleine schaal aangetoond. Nu onderzoekt het bedrijf de toepassing op commerciële schaal.

Axion werkt voor het project samen met brandstofcelproducent Johnson Matthey Fuel Cells (JMFC) en materialenspecialist Technical Fibre Products (TFP). JMFC focust tijdens het project op het hergebruik van edele metalen zoals platina. TFP overziet het terugwinnen en hergebruiken van koolstofvezels. Axion zelf onderzoekt de logistiek van het proces.

Toekomst

Met het project richten de bedrijven zich op de toekomst. “Over tien tot vijftien jaar zal een aanzienlijk aantal brandstofcellen het einde van de levensduur bereiken. Dan zal het vermogen om de waardevolle componenten terug te winnen cruciaal zijn”, stelt Axion directeur Roger Morton in een persbericht.

Door de kostbare componenten te hergebruiken, hoopt Axion de kosteneffectiviteit van brandstofcellen te verbeteren. Ook betekent het hergebruik een verminderde impact op de wereldwijde voorraad grondstoffen.

Bron: Axion | Foto: pshab, via Flickr

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten