Afvalverbrander bespaart 5 mln liter water per dag

Afvalverbrander bespaart 5 mln liter water per dag

16-01-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een Amerikaanse afvalverbrandingsinstallatie bespaart dagelijks duizenden dollars aan waterkosten met een nieuw zuiveringssysteem.

De afvalverbrandingsinstallatie van het bedrijf Covanta, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft een elektrisch vermogen van 90 megawatt en verbrandt dagelijks 3.500 ton huishoudelijk afval.

Tot voor kort verbruikte de installatie 5 miljoen liter drinkwater per dag. Dat is twee olympische zwembaden vol. Met een compacte waterzuiveringsinstallatie van producent General Electric is de drinkwaterconsumptie van de afvalverbrander tot nul gereduceerd.

Afvalwater

De centrale voldoet nu in zijn koelwaterbehoefte met afvalwater van een nabijgelegen oppervlaktewaterzuivering. Het systeem van General Electric werkt dit afvalwater met ultrafiltratiemembranen op tot proceswater. Dit is milieuvriendelijker en scheelt de beheerders van de centrale duizenden dollars per dag.

Bron: Environmental Leader | foto: Tilemahos Efthimiadis, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen