Safari-auto’s rijden op frituurvet in Emmen

Safari-auto’s rijden op frituurvet in Emmen

16-01-2015 14:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Eerst een patatje eten en dan op safari. Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat oud frituurvet omzetten in biobrandstof.

Het Drenthse dierenpark in aanbouw hoopt jaarlijks 10.000 liter frituurvet om te zetten in Advanced Pure Plantaardige Olie (APPO). Daarmee kan de dierentuin de helft van het wagenpark van brandstof voorzien. Het bedrijf vult dat aan met biobrandstof uit koolzaad.

Het dierenpark maakt gebruik van de Bio Product Processor. Dit bioraffinagesysteem is ontwikkeld door het Nederlandse TCE Gofour, specialist op het gebied van duurzame producten en diensten.

Het systeem werkt door middel van een milieuvriendelijk proces op basis van enzymen. In December 2014 presenteerde het bedrijf het innovatieve systeem, dat in een standaard zeecontainer past.

 

Leemstenen

 

Het produceren van eigen biobrandstof is niet de enige duurzame maatregel van het nieuwe dierenpark. Tijdens de bouw werkt aannemer VolkerWessels met 50.000 leemstenen. De stenen zijn op een energiezuinige manier gemaakt met leemgrond die ter plekke is opgegraven. Hiermee heeft de Adventure Zoo een primeur in Nederland.

Naar verwachting opent Wildlands Adventure Zoo Emmen op 1 april 2016 de deuren.

Bron: NOM, Duurzaam Gebouwd, TCE Gofour | Foto: Christian Stevenson, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen