Afval wordt grondstof op NS-stations

Afval wordt grondstof op NS-stations

19-01-2015 08:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

NS regio Randstad Noord en afvaldienstverlener Van Gansewinkel willen het scheidingspercentage met 53 procent vergroten.

Dat meldt Van Gansewinkel. Met een omvangrijke bewustheidscampagne willen de bedrijven het restafvalpercentage bij NS Stations, NedTrain en NS Retail in drie jaar tijd omlaag brengen van 90 procent naar 37 procent.

 

Tweede leven

 

Het merendeel van het ingezamelde afval krijgt een tweede leven als grondstof voor nieuwe producten. “Van de bijna 3 miljoen kilo ingezamelde afval krijgt ruim 2,5 miljoen kilo een tweede leven als grondstof”, zegt Carola Wijdoogen, Directeur Duurzaam Ondernemen bij NS.

De Nederlandse Spoorwegen beschikt in Randstad-Noord over ruim negentig locaties verdeeld over tachtig NS Stations en tien NedTrain onderhoudslocaties. Daaronder zijn ook de grote stations Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Station Haarlem.

“Met deze overeenkomt willen we een omvangrijke bijdrage leveren aan het duurzaamheidsbeleid van de Nederlandse Spoorwegen”, zegt Directeur Marketing & Sales Dennis Leeuwerik van Van Gansewinkel. “Een enorme ambitie, omdat het merendeel van het afval niet van het eigen personeel maar van de passagiers afkomstig is.”

Bron: Van Gansewinkel | foto: Van Gansewinkel

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen