Hoog Catharijne recyclet met Wecycle

Hoog Catharijne recyclet met Wecycle

22-01-2015 08:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Wecycle heeft een pop-up store geopend in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Samen met vastgoedbedrijf Corio verbetert de organisatie de recyclemogelijkheden voor e-waste.

Vastgoedondernemer Corio is de eigenaar van Hoog Catharijne, dat ruim 160 winkels telt. De samenwerking met Wecycle vereenvoudigt het afvoeren van ingenomen apparaten en lampen in het winkelcomplex. De tijdelijke pop-up store is tot 29 februari elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend.

Naast de tijdelijke inlevershop komt er ook een vaste inleverlocatie, speciaal voor de retailers in het winkelcentrum. Hier is blijvend ruimte om ingenomen e-waste van klanten en eigen afgedankte apparaten in te leveren.

 

Duurzaam ondernemen

 

“Corio vindt het belangrijk mee te werken aan duurzame initiatieven”, stelt Hoog Catharijne-directeur Menno Overtoom in het persbericht. Met de pop-up store wil Corio de retailers helpen duurzaam te ondernemen.

Wecycle neemt in Nederland de zorg voor het recyclen van e-waste uit handen van gemeenten, winkels en andere bedrijven. De stichting stimuleert het inzamelen zelf ook intensief. Zo voerde de organisatie in december campagne voor het recyclen van kerstverlichting.

Bron: Wecycle | Foto: Wecycle

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen