Maltha investeert 4,5 miljoen in glasrecycling

Maltha investeert 4,5 miljoen in glasrecycling

23-01-2015 18:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Nederlandse glasverwerker Maltha investeert € 4,5 mln in de renovatie van de recyclingfabriek in Heijningen.

De werkzaamheden aan de grootste recyclingslocatie van Nederland beginnen in maart dit jaar. De sorteer- en scheidingsmachines in de fabriek worden bijna allemaal vervangen door nieuwe technieken en machines.

Volgens de dochteronderneming van de Van Gansewinkel Groep kan de fabriek na de renovatie en opwaardering 11 procent meer grondstoffen terugwinnen. Daarnaast is de kwaliteit van het gerecyclede glas veel beter. Hergebruik van glasscherven leidt daarnaast tot een lagere CO2-uitstoot bij de glasovens.

Kwaliteitsslag

De kwaliteitsslag is nodig om aan de eisen van de industrie te voldoen. “Glasscherven zijn de perfecte grondstof voor nieuw glas. Het is eeuwig voor 100 procent recyclebaar, zonder kwaliteitsverlies", zegt directeur Tich Vanduren van Maltha Glasrecycling in een persbericht. Volgens Maltha neemt de kwaliteit van het ingezamelde glas af. Consumenten gooien ook andere verpakkingen als keramiek en porselein in de glasbak.

Maltha is het grootste glasrecyclingbedrijf in Europa. Het concern is gespecialiseerd in de verwerking van glasafval afkomstig van bedrijven, gemeenten en huishoudens. Jaarlijks verwerkt de glasrecycler ruim 1 miljoen ton glasafval. De grondstoffen keren terug in de keten bij glasbedrijven en de glaswol industrie.

Bron: Maltha Glasrecycling | Foto: Evanstra, via Flickr

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen