Vieze pizzadozen krijgen commerciële waarde

Vieze pizzadozen krijgen commerciële waarde

27-01-2015 10:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Veolia UK heeft een technologie ontwikkeld om pulp te maken van vervuild papier. De Britse tak van de Franse milieureus maakt er grondstoffen voor onder andere bouwmaterialen van.

Papier dat vervuild is met voedselresten of vettigheid is moeilijk te recyclen. Het belandt in afvalenergiecentrales. Behalve pizzadozen gaat het ook om papier dat door bedrijven of consumenten bij het restafval is gegooid.

 

Toepassing

 

De technologie van Veolia verwijdert in een aantal stappen de vervuiling van het papier. Dat is daarna geschikt voor pulp in de bouwmaterialen- of verpakkingsindustrie. Het bedrijf ziet toepassingen als isolatiemateriaal of biologisch afbreekbare bloempotten.

Veolia werkt met een partnerbedrijf uit de vezelmaterialenbranche aan een analyse van het pulpmateriaal. Het onderzoek moet leiden tot nieuwe commerciële toepassingen voor de gerecyclede pizzadozen. De eerste partijen pulp moeten nog dit voorjaar op de markt komen.

Bron: Veolia UK | foto: Marc Wathieu, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen