Tomatenpapier ook kleinzakelijke markt op

Tomatenpapier ook kleinzakelijke markt op

29-01-2015 10:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bedrijven met interesse in kleine hoeveelheden tomatenvezel-papier krijgen hiervoor toch de mogelijkheid.

Het gaat om papier dat de Nederlandse papierfabrikant Schut Papier produceert met tomatenvezels afkomstig van de Nederlandse kwekerij Lans. Normaal zijn dat alleen grote volumes vanaf 2 ton.

Sinds de introductie in 2013 heeft papier van tomatenvezels een enorme vlucht gemaakt. Vorig jaar verscheen voor het eerst een boek gemaakt van het restmateriaal. De sector werkt aan onder meer verpakkingsmaterialen voor tuinbouwproducten. De vezeltechnologie van Schut Papier beperkt zich niet alleen tot tomatenpapier. Het assortiment bevat ook papier van de vezels van suikerruit en Chinees riet en de paprikaplant.

Schut Papier uit Heelsum neemt tot 10 februari kleine bestellingen aan vanaf 500 kilogram. Het visueel aantrekkelijke biobased papier leent zich onder andere voor de presentatie van jaarverslagen, algemeen drukwerk, tijdschriften, menukaarten of verpakkingen.

Bron: De Monsterkamer | Foto: Tuchodi, via Flickr

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen