Novelis investeert $ 48 mln in aluminiumrecycling

Novelis investeert $ 48 mln in aluminiumrecycling

03-02-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Aluminiumproducent Novelis opent in de Verenigde Staten een uitbreiding van zijn aluminiumrecyclingfabriek. Het bedrijf speelt in op de groeiende vraag uit de autobranche.

De nieuwe recyclingfaciliteit heeft een capaciteit van 10.000 ton per maand en produceert aluminium platen uit schroot. Novelis voorziet in de mobiliteitssector tot aan 2020 een jaarlijkse groei van 30 procent in de vraag naar aluminium.

“Het is voor ons topprioriteit om een closed-loop systeem op te zetten tussen autobouwers en Novelis,” zegt Marco Palmieri, senior vice president van Novelis, in een interview met Resource.co. “Met deze investering komen we tegemoet aan de behoefte van automakers die lichtgewicht en brandstofzuinige modellen willen maken.”

 

Ford F-150

 

Onder andere autobouwer Ford zal voor zijn nieuwe F-150 pickup gebruik maken van aluminium van de recyclingfabriek. Ford stanst onderdelen uit het plaatmateriaal en heeft toegezegd het aluminium dat bij de productie van de auto’s overblijft terug te leveren aan Novelis.

Novelis investeerde $ 48 mln in de nieuwe faciliteit bij Oswego, in de staat New York. Eerder realiseerde het bedrijf een nog grotere fabriek in Duitsland. Die investering bedroeg € 200 mln.

Bron: Resource.co | Foto: DiamondBack Truck Covers, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen