Nieuwe Energizer-batterijen uit oude penlites  

Nieuwe Energizer-batterijen uit oude penlites  

03-02-2015 16:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Batterijproducent Energizer is er als eerste in geslaagd goed presterende AA-batterijen te maken van materiaal uit oude batterijen. Op termijn is 40 procent recycling mogelijk.

Energizer brengt onder de naam EcoAdvanced batterijen op de markt die deels bestaan uit oude batterijen. Michelle Atkinson, CMO bij Energizer in een persbericht. “Het is onze beste presterende alkaline batterij ooit én wereldwijd de eerste die voor 4 procent bestaat uit gerecyclede batterijen.”

Gescheiden inzameling van batterijen gebeurt al jaren. Metalen als zink en mangaan zijn terug te winnen, maar weinig recyclebedrijven zagen tot nu toe een markt voor hergebruik. Atkinson in de Wall Street Journal: "Nu hebben we economische waarde gecreëerd voor deze reststroom. Dat maakt het voor meer afvalverwerkers aantrekkelijk om de capaciteit te verhogen."

De nieuwe penlites van Energizer verminderen de impact van batterijen op het milieu door het hergebruik, maar ook doordat ze langer meegaan. Consumenten hoeven minder vaak nieuwe batterijen te kopen. Energizer is trots op deze prestatie, maar ziet het tegelijkertijd als een tussenstap. Atkinson: “In onze visie moet het in 2025 mogelijk zijn het aandeel gerecycled materiaal tot 40 procent te verhogen.”

Bron: CNBC, Wall Street Journal | Foto: Heather Kennedy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen