Composteerbaar servies voor cateraars

Composteerbaar servies voor cateraars

06-02-2015 14:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Serviesproducent Eco-Products lanceert een composteerbare productlijn voor cateraars. De suikerrieten producten bieden een duurzaam alternatief voor plastic bakken.  

Het Amerikaanse Eco-Products produceert al langer een uitgebreid assortiment duurzaam wegwerpserviesgoed. De nieuwe Regalia productlijn is specifiek bedoeld voor de cateringindustrie. “Cateraars hadden tot nu toe geen volledig composteerbare serveerbakken en -schotels”, zegt Eco-Products marketingdirecteur Wendell Simonson in een interview met Green Living Guy. "Dit is een grote stap vooruit voor die markt."

De Regalia-producten zijn gemaakt van suikerriet en zijn volledig composteerbaar. De bakken en schotels zijn stevig, ondanks hun geringe gewicht. Ze zijn geschikt voor koud, warm en vet voedsel. Ook kunnen de bakken in de vriezer en magnetron.

 

Zero-waste

 

Eco-Products zet zich in voor een duurzamere wegwerpindustrie. Daar liggen volgens het bedrijf grote kansen. Met milieuvriendelijke en composteerbare producten wil het bedrijf de cateringindustrie inspireren tot verandering. Het uiteindelijke doel is zero-waste.

Het assortiment van Eco-Products is alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika. Het Nederlandse bedrijf Go Green Compost Us fabriceert eveneens composteerbaar serviesgoed van suikerriet. Die producten zijn voornamelijk gericht op de consumentenmarkt. Go Green is wereldwijd actief.

https://www.youtube.com/watch?v=rBcrny-urLQ

Bron: Green Living Guy, Eco-Products | Foto: Elvert Barnes, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen