Will.i.am, Coca-Cola en Harrods maken afval 'awesome'

Wil.I.Am

09-03-2015 11:30 | Door: Erik Verheggen

Muziekproducer Will.i.am en Coca-cola komen met kleding, een fiets en andere luxegoederen van gerecycled plastic en aluminium. De spullen liggen bij Harrods in de schappen.

De collectie, die de naam Ekocycle heeft meegekregen, is een samenwerking van Will.i.am en Coca-Cola. De producten zijn gemaakt van gerecycled PET en aluminium.

In de store-in-store bij het Londense warenhuis Harrods is ook een 3D-printer te koop. Deze printer is een product van 3D Systems, waar Will.i.am als Technisch directeur op de loonlijst staat.  Het 3D-filament voor de printer, van dezelfde gerecyclede grondstof die voor de kleding wordt gebruikt, ligt ook bij Harrods in de schappen.

Winstgevend

Volgens het voormalige lid van de Black Eyed Peas is Ekocycle meer dan slimme marketing van Coca-Cola en Harrods. Will.i.am verwacht van Ekocycle een winstgevend bedrijf te kunnen maken, zegt hij in een interview met website The Drum.

Will.i.am ziet in Harrods een ideale retailpartner voor zijn producten. Duurzame producten zijn volgens de muzikant traditioneel wel groen, maar niet ‘awesome’, zegt hij in een interview met de Britse krant The Guardian. Het chique warenhuis heeft daarom een belangrijke rol in de strategie van de rapper en Coca-Cola.

Bekijk een filmpje waarin Will.i.am zijn 3D-printer presenteert.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/WwsOy3SP8ek" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Bron: The Guardian, The Drum, Ekocycle, 3D Systems | foto: Eva Rinaldi, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten