Nieuwe Ford F-150 krijgt Repreve-bekleding

ford bekleding

24-03-2015 17:15 | Door: Jerom van Gemert

Autobouwer Ford gaat het duurzame Repreve-garen van fabrikant Unifi verwerken in de nieuwe Ford F-150 pick-up truck. Repreve is gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

Ford werkt al sinds 2012 met Unifi. De autofabrikant gebruikt Repreve als grondstof voor autostoelen in vijf verschillende auto’s. Nu wordt daar de nieuwe Ford F-150 aan toegevoegd. Hierdoor gaan meer dan vijf miljoen plastic flessen niet naar de vuilstortplaats.

De productie van Repreve verbruikt minder energie, minder water en minder chemicaliën vergeleken met andere stoffen. Het Amerikaanse kledingbedrijf The North Face gebruikt Repreve-garen voor zijn fleece-collectie. Het totale assortiment kleding van The North Face bevat jaarlijks zo'n 30 miljoen PET-flessen. 

Ford werkt ook samen met ketchupgigant Heintz om auto’s op een andere manier duurzamer te maken. Samen ontwikkelden ze een bioplastic uit tomaatresten. Van tomaatvelletjes kunnen kleinere auto-onderdelen gemaakt worden,zoals dashboards.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Ford, Repreve | Foto: Ford

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen