Plakkerig etikettenafval recyclebaar

etiketten

14-04-2015 08:04 | Door: Erik Verheggen

Etikettengigant Avery Dennison en het Belgische Seliplast komen met een recyclingprogramma voor stansafval van kunststof etiketten. Handmatig sorteren behoort daarmee tot het verleden.

Dat meldt de website Environmental Leader. De beide bedrijven zijn in 2014 een pilot gestart. Daarbij hebben zij in de fabriek van Avery Dennison in Turnhout meer dan 1.000 ton polyethyleen en polypropyleen laminaat verwerkt tot nieuw granulaat voor industriële toepassing en huishoudelijke producten.

De nieuwe methode is beschikbaar voor verwerkers in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Zij hoeven het plakkerige restmateriaal niet meer naar gespecialiseerde bedrijven buiten de eigen regio te verschepen. De nieuwe methode vereist wel dat de etiketten niet vervuild zijn met papier. Als daaraan is voldaan, kan het procedé een alternatief zijn voor verbranding of stort.

Avery Dennison heeft zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse stad Pasadena en heeft een jaaromzet van € 6 mrd. Het Waalse Seliplast is gespecialiseerd in plasticrecycling.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Avery Dennison, Environmental Leader, Kunststof & Rubber | foto: Accedie, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen