Hoe recycling op de werkvloer is te stimuleren

Recyclebakken

29-04-2015 14:12 | Door: Jerom van Gemert

Afvalrecycling op de werkvloer kan zeker met 20 procent stijgen. Dat blijkt uit een onderzoek naar de beste combinaties van afvalbakken om het personeel over te halen mee te doen.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de Amerikaanse non-profit organisatie Keep America Beautiful. De onderzoekers keken naar het effect van verschillende type afvalbakken op meerdere locaties in het kantoor. De verschillende combinaties zijn getest in 34 kantoren in de VS.

Een grote recyclingbak met daaraan een klein afvalbakje bij ieder bureau gaf de beste resultaten. Het percentage herbruikbare goederen in de recyclingbak steeg van 65 naar 85 procent. Het percentage recyclebare goederen dat ten onrechte in de vuilnisbak terechtkwam, daalde van 29 procent naar 13 procent. Daarnaast gooide het kantoorpersoneel significant minder niet-recyclebaar afval per ongeluk in de recyclebak.

Zelfde grootte

De opstelling met twee even grote bakken, één voor recycling en één voor afval, gaf minder goede resultaten. Hoewel de hoeveelheid herbruikbare materialen toenam, bleef het percentage recyclebaar afval in de normale afvalbak met 25 procent hoog.

Andere conclusies van het onderzoek zijn dat op de verschillende afvalbakken duidelijk moet staan wat erin hoort. In gemeenschappelijke ruimtes kan de recyclebak het beste naast de afvalbak staan.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Keep America Beautiful, Environmental Leader | Foto: epSos .de via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen