Deze design-afvalbak haalt € 38.300 op met crowdfunding

keuken

30-04-2015 11:39 | Door: Erik Verheggen

Het Utrechtse BinBang is een stap dichter bij zijn missie gekomen. 250 kilo afval per persoon per jaar wil het bedrijf van oprichtster Anja Cheriakova redden uit de verbrandingsovens.

BinBang heeft de crowdfundingcampagne voor het afvalscheidingssysteem met 128 procent van het doelbedrag succesvol afgesloten. Met de opbrengst van € 38.300 kan de productie beginnen. 500 BinBangs gaan in de voorverkoop.

De afvalbakken, die geschikt zijn voor papier, glas, plastic restafval en later ook gft-afval, zijn gemaakt van gerecycled plastic. Een compressiesysteem voor plastic kan worden meegeleverd.

Cheriakova kwam op het idee voor de designbak op het moment dat ze in haar eigen keuken stond en bedacht dat ze zelf nog geen plastic scheidde. Ze wilde voor plastic, glas en papier aparte bakken maar vond niet wat ze zocht; flexibele boxen om op te stapelen die er ook nog eens mooi uitzien en gemakkelijk naar buiten te dragen zijn.

Gemiddeld produceert een Nederlander 500 kilo afval per jaar. Daarvan wordt 50 procent gescheiden ingezameld. BinBang wil het scheidingspercentage verhogen naar 95 procent en zo ook de andere helft behoeden voor de afvalverbrandingsinstallaties. Het bedrijf heeft een partner gevonden in ClimateKIC.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Oneplanetcrowd, BinBang

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen