FrieslandCampina presenteert melkpak uit afval

Koeien melk

30-04-2015 14:00 | Door: Willemien Groot

FrieslandCampina heeft een nieuw biobased drankenkarton gepresenteerd. Het pak is gemaakt van gerecycled karton en biobased plastic uit organische reststoffen.

Het zuivelconcern begint deze zomer met de introductie voor dagverse melk en karnemelk van Campina. In de komende anderhalf jaar volgen andere dranken. Volgens FrieslandCampina hebben de verpakkingen de afgelopen jaren een duurzame evolutie doorgemaakt. "Met het biobased melkpak investeren we in de transitie naar hernieuwbare grondstoffen", zei managing director Berndt Kodden van FrieslandCampina Nederland bij de overhandiging aan oud-milieuminister Jacqueline Cramer, hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht.

FrieslandCampina Melkpak

Het melkpak is ontwikkeld in samenwerking met verpakkingsproducent Elopak. Het karton bestond al uit gerecyclede papiervezels. De beschermende coating en de dop zijn van biobased polyethyleen uit gecertificeerde organische reststoffen. Volgens FrieslandCampina een nuttige toepassing van afvalstromen. De CO2-voetafdruk van het pak is 20 procent lager dan voorgaande verpakkingen. Een primeur voor Nederland, zegt het bedrijf.

Beide partijen willen de standaard in de markt zetten en het aandeel biobased plastic in drankenverpakkingen laten toenemen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: FrieslandCampina | Foto: rosmary via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven), Foto inzet: FrieslandCampina

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen