06-05-2015 10:44 | Door: Jerom van Gemert

Het Nederlandse verpakkingsbedrijf PaperFoam heeft de DieLine Sustainable Packaging Award 2015 gewonnen. Paperfoam maakt biobased cadeauverpakkingen voor champagneflessen.

PaperFoam ontwikkelde samen met champagnemaker Veuve Clicqout een milieuvriendelijke geschenkverpakking. De verpakking is gemaakt uit hernieuwbare bronnen zoals zetmeel, natuurlijke vezels en water. Het zetmeel komt van aardappelen en tapioca.

De verpakking is biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Daarbij is er in vergelijking met plastic minder water nodig, en komt er minder CO2 vrij bij de productie.

De winnende verpakking, Naturally Clicquot II, is een herontwerp van de eerste versie Naturally Clicquot. De Universiteit van Wageningen hielp mee om het materiaal beter bestand te maken tegen vocht.

De DieLine Awards is een design competitie voor verpakkingen. Er zijn dertien verschillende prijscategorieën. 

Bronnen: PaperFoam, Plasticstoday | Foto: dpotera via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)