Nederlands PaperFoam wint prijs voor verpakking

Champagne

06-05-2015 10:44 | Door: Jerom van Gemert

Het Nederlandse verpakkingsbedrijf PaperFoam heeft de DieLine Sustainable Packaging Award 2015 gewonnen. Paperfoam maakt biobased cadeauverpakkingen voor champagneflessen.

PaperFoam ontwikkelde samen met champagnemaker Veuve Clicqout een milieuvriendelijke geschenkverpakking. De verpakking is gemaakt uit hernieuwbare bronnen zoals zetmeel, natuurlijke vezels en water. Het zetmeel komt van aardappelen en tapioca.

De verpakking is biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Daarbij is er in vergelijking met plastic minder water nodig, en komt er minder CO2 vrij bij de productie.

De winnende verpakking, Naturally Clicquot II, is een herontwerp van de eerste versie Naturally Clicquot. De Universiteit van Wageningen hielp mee om het materiaal beter bestand te maken tegen vocht.

De DieLine Awards is een design competitie voor verpakkingen. Er zijn dertien verschillende prijscategorieën. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bronnen: PaperFoam, Plasticstoday | Foto: dpotera via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten