Afvalverwerker Van Gansewinkel gaat reorganiseren

Afvalverwerker Van Gansewinkel gaat reorganiseren

28-09-2012 10:17 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Door economische omstandigheden verdwijnen 800 van de 7500 banen bij afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel.

Dat kondigde het bedrijf vrijdag aan medewerkers en vakbonden aan. Het familiebedrijf dat opereert onder het credo ‘afval bestaat niet’ heeft een jaaromzet van €1,2 mrd en is vooral actief in de Benelux.

In 2007 heeft een groep durfinvesteerders de Van Gansewinkel Groep overgenomen, terwijl het bedrijf nog een schuld van €1,5 mrd had uitstaan. De SP stelde destijds kamervragen aan staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur & Milieu). Hij antwoordde dat situatie stabiel was en dat de rentelasten gefinancierd konden worden. Deze grote ontslagronde heeft hij toen niet zien aankomen.

Bron: ANP

Foto: S.H. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen