Nederlandse joint-venture voor rioolpyrolyse

rioolwater

18-05-2015 13:25 | Door: Thijs ten Brinck

De bedrijven Pulsed Heat en Nettenergy zetten samen een concept op de markt dat grondstoffen terugwint uit rioolslib.

Onder de naam Setiva bundelen de Nederlandse ondernemingen de krachten. Samen gaan Pulsed Heat en Nettenergy recyclingmachines voor rioolslib bouwen en wereldwijd verkopen. Met het compacte systeem is verwerken van nat rioolslib direct bij waterzuiveringsinstallaties mogelijk en kunnen rioolwaterverwerkers kosten besparen.

Pyrolyse

Pulsed Heat levert droogmachines die natte reststromen zoals rioolslib met pulserende vlammen efficiënt drogen of verbranden. Nettenergy bouwt mobiele machines die organische reststromen verwerken via pyrolyse, sterke verhitting in een zuurstofloze omgeving.

Uit voorgedroogde rioolslib wint de machine bijvoorbeeld fosfaat terug. Het organische restmateriaal wordt omgezet in bio-stookolie of in brandstofpellets voor kachels.

Nettenergy sloot in maart dit jaar een overeenkomst met een partner in India voor gebruik van de door het bedrijf ontwikkelde PyroFlash pyrolyse-installaties. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Green Chemistry Campus | Foto: Jim Linwood, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven) 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen