Brits afvalbedrijf Shanks komt met green bonds in euro's

Shanks

27-05-2015 07:11 | Door: Erik Verheggen

Het Britse Shanks is een afvalbedrijf mett een stevige vinger in de pap in de Benelux. Het concern komt nu met groene obligaties in euro’s in plaats van ponden.

Het aan de Londense beurs genoteerde Shanks Group is het eerste Britse bedrijf dat duurzaam schuldpapier uitgeeft in euro’s. Eerder gaven Unilever en Lloyds al groene obligaties uit in ponden.

Het bedrijf verwacht vooral Belgische en Luxemburgse investeerders te interesseren voor de obligaties, ter waarde van € 150 mln. De couponrente is vastgesteld op 3,65 procent.

Shanks Group is ook in Nederland een grote speler, vooral op de markt voor bedrijfsafval en gevaarlijk afval. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een deel van de 29 dochterbedrijven die garant staan voor de obligaties Nederlands is.

Shanks wil de miljoenen investeren in zijn duurzame infrastructuur in België en Luxemburg. In Nederland is het bedrijf bijvoorbeeld bekend van de productie van duurzame energiepallets uit bedrijfsafval. Ook industriële reiniger Reym is onderdeel van Shanks. Reym bespaart water met een enorme ultrasoonreiniger.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Shanks Group plc, Financial Times | foto: Shanks Group plc

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen