Verslikt Shanks zich met green bonds in Kabouter Plop?

reym shanks

04-06-2015 18:03 | Door: Erik Verheggen

Afvalbedrijf Shanks heeft de uitgifte van groene obligaties vervroegd afgesloten. Het Britse bedrijf haalde in België € 100 mln op, maar had op € 150 gehoopt.

Het aan de Londense beurs genoteerde Shanks Group is het eerste Britse bedrijf dat obligaties uitgeeft in Euro’s. De inschrijvingsperiode voor de zevenjarige obligaties liep nog tot 11 juni en het maximumbedrag is niet bereikt. Shanks wil de miljoenen investeren in zijn duurzame infrastructuur in België en Luxemburg.

Volgens de Vlaamse zakenkrant De Tijd is de vervroegde sluiting mogelijk een gevolg van de aanstaande uitgifte door Studio 100. Het productiebedrijf van televisieprogramma’s, onder meer bekend van kabouter Plop en Samson en Gert, komt deze week met een pakket obligaties naar de markt waar in België reikhalzend naar wordt uitgekeken. Daardoor zouden minder beleggers kiezen voor het duurzame schuldpapier van Shanks.

Toch is Shanks-CEO Peter Dilnot niet teleurgesteld. “We hadden gezegd dat we tot 150 miljoen wilden ophalen”, zegt hij tegen De Tijd. “Met 100 miljoen zijn we zeer tevreden. Dat bedrag ligt in lijn met wat we nodig hebben.”

Shanks is in Nederland met een groot aantal dochterbedrijven goed vertegenwoordigd in de afvalsector. Vooral in het bedrijfsafval en gevaarlijk afval is het Britse bedrijf een grote speler in ons land. In België boekt Shanks volgens De Tijd 20 procent van zijn omzet en 13 procent de winst.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: De Tijd | foto: Shanks

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen