Nederlandse waterschappen delen kennis met het buitenland

water zuiveren

23-06-2015 14:40 | Door: Jerom van Gemert

Nederlandse waterschappers gaan samen met Royal HaskoningDHV afvalwaterzuiveringsinstallaties met de vernieuwende Nereda-technologie opzetten in het buitenland.

De Unie van Waterschappen en het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV hebben daarvoor een samenwerkingsovereenkomst getekend. De waterschappen gaan helpen met het opzetten van afvalwaterzuiveringsinstallaties in Brazilië, Australië en Zuid-Afrika. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

De Nederlandse waterschappen hebben al ruim twee jaar ervaring met de Nereda-zuiveringstechniek. De opgedane kennis tijdens de dagelijkse omgang met de techniek heeft een toegevoegde waarde bij het opzetten van nieuwe installaties. De waterschappen hopen ook te leren van de buitenlandse ervaringen, en opgedane kennis over bedrijfsvoeringen weer terug mee te nemen naar Nederland.

De Nereda-technologie is ontwikkeld door Royal HaskoningDHV en de TU Delft. De techniek bespaart energie en chemicaliën, is goedkoper en neemt minder ruimte in beslag dan traditionele waterzuiveringstechnieken. Het concept gebruikt bacteriën die korrels maken om water te zuiveren. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bronnen: Unie van Waterschappen, Binnenlands bestuur | Foto: Florida Water Daily via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen