Roskilde recyclet eigen plas tot nieuw bier

Roskilde Festival recycling

03-07-2015 18:27 | Door: Willemien Groot

Bezoekers van het Roskilde-festival in Denemarken helpen mee aan de bierproductie voor de editie van volgend jaar. De festivalorganisatie wil 25.000 liter urine verzamelen en recyclen als meststof voor gerst.

From piss to pilsner heeft de festivalorganisatie het recyclingproject genoemd. De bedenkers zijn vooral afhankelijk van de mannelijke bezoekers die hun blaas legen in de urinoirs. Vrouwen die de gerstteelt willen ondersteunen, krijgen een plas-tuitje om toch het urinoir te kunnen gebruiken.

De ruim 100.000 bezoekers moeten ongeveer 25.000 liter urine kunnen leveren. De achtergelaten vloeistoffen dienen als meststof voor de teelt van gerst, de belangrijkste grondstof voor bier. De festivalgangers leveren daarmee een bijdrage aan de biervoorraden voor de editie van volgend jaar.

Het opvangen en recyclen is niet alleen goed voor de landbouw, zeggen de bedenkers. De beercycling-stunt verlaagt ook de belasting van het milieu en de riolering bij Roskilde.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Guardian, Het Laatste Nieuws | Foto: Thomas Rousing, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen