Nieuwe app is Uber van afvaldiensten

Vuilniszakken

11-07-2015 09:06 | Door: Chris Thijssen

Het Amerikaanse bedrijf Rubicon Global werkt aan een app die particulieren een afvalophaaldienst op aanvraag biedt. De dienst wordt over een paar maanden in Amerika gelanceerd.

Het bestellen van zo’n pick-up gaat bijna op dezelfde manier als het bestellen van een Uber-taxi. De nieuwe dienst wordt dan ook wel de Uber van afvaldiensten genoemd. Voor de ontwikkeling van de app heeft Rubicon Global bovendien Uber-CTO Oscar Salazar aangetrokken.

De app is vergelijkbaar met die van Uber, maar bevat een extra stap. Gebruikers plannen een ophaaldienst via hun telefoon en betalen deze ook via de app. Tot zover geen verschil.

Het verzoek moet dan echter nog worden uitgezet bij het vervoerdersnetwerk van Rubicon Global. Het systeem geeft prioriteit aan vervoerders die routes in de buurt rijden en waarvan reeds een truck onderweg is. De wachttijd voor de aanvrager hangt dus af van de locatie van de vervoerder.

Volgens Rubicon Global gaat de Uber-vergelijking dan ook niet helemaal op. Waar een Uber-auto binnen enkele minuten bij de aanvrager is, zullen afvalophaaldiensten daar in het begin een paar uur voor nodig hebben. Het bedrijf hoopt de wachttijd op termijn te kunnen verkorten tot 30 minuten.

Afvalverwerkingskosten verlagen

Het doel van de nieuwe dienst is het realiseren van kosteneffectieve pick-ups, zowel voor de gebruikers als de onafhankelijke vervoerders. Dit sluit aan op de visie van Rubicon Global. Het bedrijf beoogt afvalverwerkingskosten in het algemeen te verlagen en nieuwe doeleinden te vinden voor materialen die anders op de stortplaats belanden.

Het bedrijf, dat al zeven jaar bestaat, zette het vervoerdersnetwerk voorheen alleen in voor afvalstromen van bedrijven. Met de nieuwe mobiele app, bedoeld voor particulieren, verkent Rubicon Global het afvalveld buiten het bedrijfsleven. Eerder dit jaar haalde het bedrijf hiervoor via verschillende investeerders $ 30 miljoen op.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Rubicon Global | Alan Stanton, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen
Gerelateerde berichten