Deutsche Post en Alba Group samen in recycling e-waste

Deutsche Post ewaste

14-07-2015 10:02 | Door: Willemien Groot

Oude elektronica hoeven Duitse bedrijven en consumenten voortaan niet meer naar de winkel te brengen of naar een inzamelpunt. Het afval mag per brievenbuspost naar recycler Alba Group.

Het recyclingbedrijf heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Deutsche Post. De service is voor zowel bedrijven als particulieren. Voor bedrijven en elektronicawinkels is er een betaalde variant. Het voorbedrukte etiket is dan voorzien van het bedrijfslogo. Particulieren kunnen een gratis label downloaden, waarop het adres van Alba Group is voorbedrukt.

Het gaat om een recyclingservice voor kleine apparaten die in een gewone A4-envelop passen. Het elektronisch afval mag niet meer wegen dan een kilo. Het postbedrijf noemt onder meer printercartridges, MP3-spelers, digitale camera’s en mobiele telefoons.

Volgens Deutsche Post is de ophaalservice een duurzame ondersteuning van de bestaande wetgeving, die verbiedt dat afgedankte elektronica bij het huishoudelijk afval terechtkomt.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: OEM Alba, Deutsche Post | Foto: Lisa Roderer, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen