Hoe Glasgow Airport 90 procent afval recyclet

Glasgow International Airport

20-07-2015 07:37 | Door: Willemien Groot

Glasgow International Airport is erin geslaagd 90 procent van het afval in te zamelen voor hergebruik. Die stijging is bereikt door een beter inzamelingssysteem en trainingen voor personeel.

De Schotse luchthaven introduceerde een nieuw systeem voor gescheiden inzameling van afval. Het personeel kreeg een training die moest leiden tot minder fouten in de afvalscheiding. Volgens de luchthavendirectie bespaart de efficiëntieslag ruim  £ 8.000 (bijna € 11.500) per jaar.

Het recyclingprogramma maakt deel uit van de zogeheten Resource Effiency Pledge van Resource Efficient Scotland. Bedrijven commiteren zich aan maatregelen die de milieu-impact en het grondstoffengebruik verminderen.

Besparingen

Op de luchthaven is verder alle verlichting vervangen door LED-lampen, de airconditioning is geoptimaliseerd en snoep- en drankautomaten zijn vervangen door energiezuinige exemplaren. Alleen al met die laatste maatregel bespaart Glasgow Airport £ 11.000 (ruim € 15.500) op de energiekosten. Volgens de directie van het vliegveld levert het totale pakket een besparing van 730 ton CO2 per jaar op.

De directie heeft ook de retailers op de luchthaven betrokken bij de duurzame doelstellingen. Alle 600 medewerkers van de dertig winkels hebben inmiddels een training gevolgd in afvalscheiding. Onder meer de drogisterijketen Boots en World Duty Free hebben via een Resource Effiency Pledge gezegd meer te doen aan afvalrecycling. Glasgow Airport hoopt dat meer winkels zich bij het initiatief aansluiten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Glasgow Airport | Foto: Paisley Scotland, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Grondstoffen & Verpakkingen
Onze Premium Partners

Nieuws over materialen en recycling

Nieuws over circulaire economie, duurzame grondstoffen en innovatieve verpakkingen. Afval is niet langer een probleem dat we wegstoppen in een container, maar een kans. Bedrijven slagen er in om meer waarde uit reststromen te halen en van afval nieuwe grondstoffen te maken.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Grondstoffen & Verpakkingen